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The Secretary to the Code Committee  
The Takeover Panel  
10 Paternoster Square  
London  
EC4M 7DY  
 
6 December 2018 
 
Consultation paper by the Code Committee of The Panel – Asset Valuations (PCP 
2018/1) 
 
We are writing to you in response to your request for comments on your consultation paper on Asset 
Valuations. We have detailed our responses to the specific questions set out in the Consultation Paper 
in Appendix 1. 
 
If you would like to discuss any of our responses to the questions raised please do feel free to contact 
Ursula Newton (ursula.newton@pwc.com) or Kevin Desmond (kevin.desmond@pwc.com) 
 
 
Yours faithfully, 
 
 
 
 
PricewaterhouseCoopers LLP 
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Appendix 1 
 
Q1 Is a period of 12 months prior to the commencement of the offer period an 
appropriate “look back” period in order for Rule 29 to apply to a valuation under the 
proposed Rule 29.1(a)(ii)?  
 
We agree that 12 months prior to the commencement of the offer period is an appropriate “look back” 
period in order for Rule 29 to apply to a valuation under the proposed Rule 29.1(a)(ii).  
 
Q2 Do you have any comments on the application of Rule 29 to a valuation published 
in the circumstances described in the proposed Rule 29.1(a)(i), (ii) or (iii)?  
 
We agree with this proposal.  
 
Q3 Do you have any comments on the proposed wording “unless the Panel considers 
that the valuation is not material to offeree company shareholders in making a 
properly informed decision as to the merits or demerits of the offer”? 
 
We agree that the proposed wording is suitable.  
 
Q4 Do you have any other comments on the proposed new NB at the beginning of Rule 
29, the proposed Rule 29.1(a) or the proposed new Note on Rule 29.1? 
 
We have no other comments on the proposed new NB at the beginning of Rule 29, the proposed Rule 
29.1(a) or the proposed new Note on Rule 29.1.  
 
Q5 Should the specific types of asset valuations to which Rule 29 applies be those 
referred to in the proposed Rule 29.1(b)? 
 
We agree with this proposal.  
 
Q6 Should the Panel have the ability to apply Rule 29 to a valuation of other assets or 
liabilities, as referred to in the proposed Rule 29.1(c)? 
 
We agree with this proposal.  
 
Q7 Do you have any comments on the proposed Rules 29.1(b) and (c)? 
 
We agree with this proposal.  
 
Q8 Do you have any comments on the proposed Rule 29.1(d) in relation to the 
publication of a net asset value or adjusted net asset value? 
 
We agree with this proposal.  
 
Q9 Should the Code require that a valuation published during the offer period must be 
in the form of, or accompanied by, a valuation report? 
 
We agree with this proposal.  
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Q10 Should the Code require that a valuation report in respect of a valuation falling 
within the proposed Rule 29.1(a)(ii) or (iii) should be included in the offer document or 
the offeree board circular (as appropriate) or, if earlier, in the first announcement or 
document published during the offer period by the offeree company or the securities 
exchange offeror (as the case may be) which refers to that valuation? 
 
We agree with this statement.  
 
Q11 Do you have any other comments on the proposed Rule 29.2, regarding the 
requirement for a valuation report, or on the proposed new Note on Rule 29.2, in 
relation to the circumstances where it is not possible to obtain a valuation report 
within the required timeframe? 
 
We have no other comments.  
 
Q12 Do you have any comments on the proposed Rule 29.3 in relation to the 
requirements applying to valuers? 
 
We agree with this proposal.  
 
Q13 Do you have any comments on the proposed Rule 29.4 in relation to a valuation 
report? 
 
We agree with the explicit clarification in 29.4(i) and 29.4(ii) and have no other comments.  
 
Q14 Do you have any comments on the proposed Rule 29.5 in relation to “no material 
difference” statements? 
 
We question whether this is practicable without a new valuation process being completed.  
 
Q15 Do you have any comments on the proposed Rule 29.6 in relation to the 
requirement to give an estimate of the amount of the potential tax liability which 
would arise upon a sale of the assets? 
 
We agree with the clarification of the requirement to give an estimate and have no other comments.  
 
Q16 Do you have any comments on the proposed Rule 29.7 in relation to information in 
valuation reports which could constitute a profit forecast? 
 
We agree that this is an appropriate additional to the rule.  
 
Q17 Do you have any comments on the proposed Rule 29.8 in relation to the valuation 
by one party to an offer of another party’s assets? 
 
We have no comments on the proposed Rule 29.8 in relation to the valuation by one party to an offer 
of another party’s assets.  
 
Q18 Do you have any comments on the consequential amendments to the Code 
proposed in Section 9(d) of the PCP? 
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We question whether the consequential amendments are practicable given that they may need any 
valuation to be brought up to date. This contrasts with the current requirement to confirm that a 
previously published valuation report continues to apply. 
 


