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24 October 2014

The Code Committee
The Takeover Panel
10 Paternoster Square
London EC4M 7DY

Dear Sirs
Response to Consultation PCP2014/2

I am writing to provide comments on behalf of PwC to the Code Committee of the Panel (the “Panel”) in response
to the consultation on post-offer undertakings and intention statements.

We support the objectives of the Panel in proposing a new framework for the regulation of such statements made
by parties to an offer and we support the principles behind the amendments to the Takeover Code set out in the
consultation. We welcome the clarity on the status of these statements and on how compliance with these
statements will be monitored.

However, we do have comments on the detail of the proposed amendments to the Code, as set out in our answers
to questions 2 and 3 below.

Question 1:

Yes, we agree.

Question 2:

Yes, we agree, subject to the following comments:
(a) Rule19.7(c)

We believe that any post-offer undertaking would be need to be consistent with, or at least not
inconsistent with, any assumptions made in relation to the assessment of synergy benefits. We question
whether any statements which are included in public documents as part of the explanatory notes to a
merger benefits statement which relate to an intention or a plan for a particular course of action could be
interpreted by the market or the Panel as a post-offer undertaking. We assume this is not the intention
of the Panel, but it would be helpful to provide clarity on this point.

(b) Rule19.7(f)

We believe it would be helpful to the Panel to include in any such written reports a specific statement
that the party reconfirms the undertaking given at the time of the offer. This would be a confirmation in
addition to sub-paragraphs (i) and (ii).
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Rule 19.7 (f) (iv)

If the written reports provided to the Panel are to provide adequate disclosure relating to decisions to
take or not take a particular course of action, we expect that the reports may include commercially
sensitive information. We believe that it may be inappropriate to publish the full contents of such
reports, as envisaged by Rule 19.7 () (iv) as currently drafted, and we suggest the Code be amended to
allow the Panel to approve a dispensation from publishing commerecially sensitive information.

Rule 19.7 (g) and note 2 on Rule 19.7

We support the principles of a supervisor appointment, but suggest there should be further clarity in the
Code regarding who engages the supervisor and to whom the supervisor would owe a duty of care in
carrying out its work and submitting its reports.

We also suggest that there is additional clarity given in the Code on what factors will be relevant to
determine whether the supervisor is independent, for example whether the test will be similar to that in
Rule 3.

Other points on Rule 19.7

We believe it would be helpful to provide greater clarity in the Code on what measures the Panel might
use to enforce post-offer undertakings or to remediate any breaches of such undertakings. We suggest
this should include specific guidance on the role and responsibility of advisors to the party giving the
undertaking, both at the time of giving the undertaking and in monitoring ongoing compliance with the
undertaking.

We suggest there is also further clarity provided on the implications for a post-offer undertaking given by
a target company as part of a hostile offer defence, and in particular whether that undertaking would
continue to bind the company following a subsequent takeover.

Question 3:

We believe that point (a) under Question 2 above also applies to Rule 19.8 in relation to post-offer intention
statements. We assume it is not the intention of the Panel for assumptions underlying merger benefits
statements to be treated as statements of intention under Rule 19.8, but it would be helpful to provide clarity
on this point.

Questions 4 to 6:

Yes, we agree.

We would be pleased to discuss any of the points raised in this letter.

Yours

fully

Simon Boadle
Partner, Corporate Finance
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